Radno Vrijeme:

Ponedjeljak - Petak
10:00 - 20:00

Tel: +385 91 235 0089

Loading...
TRETMANI 2023-08-25T13:15:44+00:00

KOMPLETAN NAŠ CJENIK POGLEDAJTE PRI DNU STRANICE

KU NYE – TERAPIJSKE MASAŽE

KU NYE ili tibetanska masaža izvorno potiče iz starog Tibetanskog kraljevstva od prije 3900 godina. Specifična je po tome što se aplicira ulje po tijelu sa fokusom na kanale i točke prilagođene svakoj osobi ovisno o vrsti konstitucije i balansu vitalnih energija. Prema tome se koriste prilagođena ulja i biljke. Osim što se na taj način liječi i ponovno uspostavlja ravnoteža vitalnih energija, tibetanska masaža služi i za opuštanje tijela i uma, povećanje vitalnosti tijela. Postoje brojne tehnike Ku Nye sa različitim djelovanjem.

KU NYE CHI

Klasična tibetanska masaža specifičnim uljima i travama. To je kombinacija terapije toplim kompresama, razgibavanja zglobova i mišićne masaže. Ta kombinacija je djelotvorna kod svih stanja napetosti, bolova u kostima i zglobovima, probavnih problema i umora.

LUNG KUNYE

Masaža kojom se djeluje na vitalnu energiju vjetra čime se pojačava cirkulacija, poboljšava disanje, pokretljivost zglobova, umanjuje utjecaj stresa na tijelo i um, pomaže kod nesanice. Lung Kunye se najviše koncentrira na specifične točke i kanale na tijelu gdje se laganim pritiskom aplicira toplim kompresama, a manje se radi na mišićnoj masaži iako je i ona zastupljena. Toplim uljanim kompresama se po specifičnim točkama po glavi postiže stanje relaksacije i opuštenosti, a pomaže i kod učestalih glavobolja i migrena. Lung Kunye se koristi osim za opuštanje i za oporavak nakon težih bolesti.

HORME KUNYE

Masaža toplim i vrućim kompresama po kanalima po tijelu u svrhu poboljšanja pokretljivosti i stimulacije živčanog sustava. To je terapijska masaža koja se koristi nakon terapije ventuzama ili akupunkture u svrhu umanjenja bolova u kostima i zglobovima i u svrhu pojačanja cirkulacije.

DUGS PA

Specifična masaža većim toplim kompresama ljekovitih biljaka kojima se stimulira rad unutarnjih organa, pojačava cirkulacija, opušta i služi za oporavak nakon bolesti, kirurških zahvata ili kemoterapija. Masaža se obavlja isključivo toplim vrećicama ili kompresama ljekovitih biljaka a ne rukama, prateći energetske točke unutarnjih organa i energetske kanale tijela u svrhu opuštanja muskulature, širenja krvnih sudova i boljom opskrbom kisikom.

METAMERIC MASAŽA

Sva naša emotivna stanja se reflektiraju na psihičkom i tjelesnom nivou, a kao posljedica nastaje napetost u leđima, točnije u metamerima. To je simpatički nervni sustav koji prolazi kroz naša leđa i ocrtava se kao „trake“ na koži. Možemo reći da su metameri refleksna zona naših emocija. Metameric masažom se povećava dovod kisika u tijelo, umanjuju bolovi, pomaže kod probavnih smetnji i pomaže kod problema sa zadržavanjem tekućina u tijelu

HOT STONE MASAŽA ILI MASAŽA MINERALIMA

Masaža vrućim kamenjem ili mineralima, kao metoda oporavka uma i tijela. Koristi se prirodno kamenje vulkanskog porijekla koje oslobađanjem topline pomaže da se tijelo opusti od napetosti i stresa. Dokazano pomaže kod rješavanja određenih zdravstvenih problema kao što je ukočenost zglobova i mišića, slaba cirkulacija, umor, nesanica, pomaže kod artritisa i oslobađa od napetosti.

CUPPING ILI VENTUZE

Cupping je stara metoda terapije gdje se čaše apliciraju na određene točke na tijelu, toplinom ili vakumom kako bi se dobio bolji terapijski učinak. Ako se koža probode lagano iglicom riječ je o mokrom cuppingu. Cupping se koristio u svim starim tradicionalnim medicinama, a tako i kod nas gdje su nonice zagrijavale metalne šalice i aplicirale ih na stomak djece kod grčeva. Cupping prvenstveno služi za smanjenje bolova

Cuppingom se djeluje na velika živčana vlakna i to dovodi do kontakta sa malim vlaknima i blokira se osjećaj boli. Na bolnom, ozlijeđenom mjestu vakumom se potiče tijelo da pokrene niz obrambenih akcija u smislu povećanja dotoka krvi na to mjesto, samim time poveća se dovod kisika te se stanice brže obnavljaju. Tzv. mokrim cuppingom tijelo se oslobađa od kiselog otrovnog otpada koje se akumulira u našem tijelu kako starimo. Izvor otrovnih otpada uključuju zagađeni zrak koji udišemo, kemikalije u hrani i pićima, metabolizam tijela, ostaci lijekova, toksini nastali utjecajem stresa. Najčešće indikacije za korištenje cuppinga su bolovi u donjem dijelu leđa, hernije, bolovi u vratu i ramenima, glavobolje i migrene, bolovi u zglobovima, reumatoidni artritis, visoki tlak.

ME TSA ILI MOXIBUTION

Terapijska metoda kojom se aplicira ljekovita trava artemisia vulgaris u obliku tuljka direktno na oboljelo mjesto i polako zagrijava kako bi se pokrenula blokirana energija na oboljelom mjestu, obnovila opskrba krvi i oslobodilo od bolova. Ova terapija se provodi kod slabe probave, oteklina, glavobolja, nakupljanja tekućine, osteoartritisa, podljeva i reume. Veoma je učinkovita i kod neuroloških problema i problema sa limfom. Osim u obliku tuljaka moxa se koristi u obliku štapića kojim se zagrijava ozlijeđeno mjesto na određeno vrijeme, ovisno o problemu. Veoma je učinkovita terapija kod akutnih bolova i kod pojačanja protoka krvi i limfe.

MINERALNA LAMPA

Infracrvena lampa ima dodatak mineralnu ploču koju lagano zagrijava. Mineralna ploči se sastoji od 33 razna minerala koji djelovanjem topline emitira elektromagnetne valove od 2 do 22 mikrona valne dužine i 25mw/sq mm jačine. Time pojačava cirkulaciju krvi i protok limfe, aktivira živčani sustav. Indicira se kod raznih upalnih procesa, bolova u zglobovima, teniskog lakta i okoštavanja ramena, raznih probavnih smetnji i problema sa sinusima.

LIMFNA DRENAŽA: STROJNA I RUČNA

terapeutska masaža koja nježnom ritmičnom tehnikom pritiska povećava protok limfe i smanjuje količine otrova u tijelu. Limfa ima ključnu ulogu za održavanje našeg imunološkog sustava, transportira hranjive tvari, antitijela i kisik u stanice, otklanja stanični otpad, skuplja toxine i ispire ih kroz limfne čvorove. Zato je izuzetno važna briga o dobrom protoku limfe i njena drenaža. Limfna drenaža je učinkovita kod pojave edema, oticanja nogu i prstiju, kod nadutosti, reumatičnog artritisa, pridonosi bržem oporavku kod lomova i uganuća, smanjuje celulit.

NLS DIJAGNOSTIKA (biorezonanca)

Najnovija neinvazivna dijagnostička i terapijska metoda NLS ima za cilj dobivanje informacija o stanju našeg tijela, svakog pojedinog organa i cijelog fiziološkog sustava pomoću računala i posebnih programa. Pomoću najfinijih vibracija preko senzorskih slušalica očitavaju se elektromagnetski valovi i dobivaju se podaci o stanju tkiva, stanica, kromosoma i hormona, skenira cijelo tijelo i prikazuju se podaci o odstupanjima od optimalnog stanja. Temeljem tih odstupanja može se očitati i pronaći na kojem dijelu tijela je frekvencija poremećena, koji organi ili dijelovi tijela su ili prirodno osjetljiviji ili su već oštećeni te se pravovremeno djelovati jer NLS aparat može i odrediti najefikasniju terapiju: meta terapiju, fitoterapiju, kristaloterapiju, akupunkturu, homeopatiju… Ovom metodom dijagnostike se koriste već brojni liječnici opće prakse u zemljama EU a tako i brojni holistički liječnici širom svijeta već dugi niz godina.

MEDITACIJA, NAČIN ŽIVOTA I STANJE VITAMINA I MINERALA U TIJELU

Danas je riječ meditacija zauzela svoje mjesto u svakodnevnom životu, ali da li ispravno shvaćamo o čemu je riječ? Mnogi misle da je meditacija isprazniti um od misli i da nam u tim trenucima nikakve misli ne dolaze. To je u biti veoma teško postići i zapravo pogrešan cilj je tako postavljen koji unaprijed djeluje neostvariv. Ono na čemu bi svakodnevno trebalo raditi je svjesnost sadašnjeg trenutka. Usporiti disanje i koncentrirati se na jednu, eventualno dvije stvari. Pokušati biti svjestan vremena koje nam „bježi“ i malo usporiti koji put. Jedan od primjera je pokušati ujutro prije posla malo sporije hodati, biti svjestan pokreta i samo promatrati okolinu bez stvaranja planova, filmova u glavi. Super!

Disanje je nešto što nam je prirodno usađeno. Dišemo bez razmišljanja i ono je usko povezano sa našim zdravljem. Problem je nastao u današnjem užurbanom načinu života koji je nekako djelovao na naše disanje: disanje je postalo kraće, brže, površnije, izmjena plinova je poremećena te nema dovoljno kisika u stanicama. Dišemo na usta a ne na nos i to djeluje na naše psihofizičko zdravlje.

Užurbani današnji način života nam ne daje dovoljno vremena niti da se posvetimo svakodnevnoj tjelovježbi. Polako se gubi spretnost, koordinacija pokreta, elastičnost…. Izuzetno, ali izuzetno je važno da se svaki dan dobro istegnemo, naročito ujutro. Jutarnje 10 minutno istezanje i razgibavanje je osnova zdravlja naše kralježnice koje je stup života. Razgibavamo zglobove i mišiće i onda smo spremni za svakodnevne aktivnosti. Preporuka je i barem tri puta tjedno neka druga tjelovježba u trajanju od 45 minuta.

Zdrava prehrana je još jedan od preduvjeta dobrog zdravlja. Probava hrane započinje u ustima i veoma je važno uzeti dovoljno vremena za obrok kako bi se isti u miru pojeo i dovoljno dugo žvakao u ustima. Važna je i redovna kontrola vitaminsko mineralnog stanja u tijelu koja nam može dati upute o potrebi ili ne vitaminskog suplementiranja. Prema statistikama, u povrću i voću je zabilježen konstantan pad koncentracije vitamina i minerala u posljednjih 20 godina zbog pretjerane gnojidbe zemlje, zakiseljenog tla, pesticida, dugog skladištenja i industrijalizacije proizvodnje prehrambenih proizvoda. Što smo stariji naše tijelo teže apsorbira vitamine i minerale, odnosno potrebno ih je više unositi. Prirodni izvori su najbolji ukoliko zadovoljavaju potrebe našeg organizma. A da li znamo koliko kojeg vitamina imamo? Dođite i provjerite!

REFLEKSOTERAPIJA

Jedna od najstarijih metoda iscjeljenja. Stimuliranjem određenih tačaka poboljšava se opće stanje organizma i moguće je riješiti određene zdravstvene tegobe. Refleksoterapija stopala opušta živčani sustav, umanjuje bolove, smanjuje napetost i osjećaj tjeskobe i masažom određenih zona stopala može se djelovati na poboljšanje rada određenog organa.

AKUPUNKTURA

Sigurna i efektivna metoda.
Pomaže prilikom uspostavljanja protoka energije tijelom, liječi razna specifična oboljenja, pomaže u poboljšanju općeg stanja

Usluga Cijena
PREGLED I TERAPIJA (komplet) 30.00 € / 226.04 Kn
TERAPIJA 20.00 € / 150.69 Kn
KUNYE (45 min) tibetanska masaža 35.00 € / 263.71 Kn
KUNYE (60 min) tibetanska masaža 50.00 € / 376.73 Kn
rLUNG- HORME KUNYE masaža 30.00 € / 226.04 Kn
TUINA – kineska masaža 40.00 € / 301.38 Kn
MASAŽA PARCIJALNA + IFC SAUNA 1h 50.00 € / 376.73 Kn
WET CUPPING / HIJAMA 30.00 € / 226.04 Kn
POKLON BON 27.00 € / 203.43 Kn
NLS DIJAGNOSTIKA (biorezonanca) 35.00 € / 263.71 Kn
INTEGRATIVNA TERAPIJA 35.00 € / 263.71 Kn
AKUPUNKTURA 1 TRETMAN 20.00 € / 150.69 Kn
AKUPUNKTURA 10 TRETMANA 180.00 € / 1356.21 Kn
EHO METODA (prvi tretman) 80.00 € / 602.75 Kn
EHO METODA (svaki sljedeći) 70.00 € / 527.42 Kn
LIMFNA DRENAŽA (strojna + cupping) 30.00 € / 226.04 Kn